Дома / Вицови / Плавуши

Плавуши

Исправање

Отишла плавуша со исчукана кола во сервис за пеглање. Сервисерот решил да се позафркава малку па и рекол:
– Не и треба пеглање на колава. Само дувај во ауспухот и сама ќе се исправи.
Се вратила дома плавушата и почнала да дува во ауспуфот ама ништо не се случило со колата. Додека оваа дувала поминала некоја друга правуша и ја прашала:
– Што правиш ма?
Објаснувала оваа што прави, а другата со смеење искоментирала:
– Па како ќе ти се исправат дупките на колата кога прозорците си ги оставила отворени!

Шега

Зборуваат две плавуши:
– Сакаш да ти кажам еден виц од кој се смалуваат градите?
– Ауу не! Гледам дека некој ти го има кажано тебе…

Побелено

Средновечен маж и се пушта на плавуша во дискотека, плавушата му одговара:
– Бегај бе, стар си за мене! Цела коса ти е побелена.
– Па што? И на Шара врвовите и се бели, а доле е пролет!

Магионичар

Зборуваат две плавуши:
– Муце, мојот маж ќе станува илузионист!
– Зошто мислиш така?
– Се враќам вчера порано од работа, а тој во спалната и ми вика „Гледај сега“ и кога почна: „Абракадабра… Хокус-покус-препаратус…“ тропна на врата на плакарот и од таму излезе Трпана од трети кат во долна облека! Толку беше збунета што дури не можеше да сфати што се случува…

Возачка дозвола

Трпе вози кола, одеднаш БАМ, некој го удира одзади. Искача од кола нервозен, гледа кој го удрил.
Во колата позади гледа плавуша и одма почнува да и вика:
– Ти ма! Гледаш ли што направи?! Си полагала ли воопшто за возачка?
а плавушата му враќа:
– Ма сто пати поише од тебе!

Предигра

Плавуша отишла на доктор и влегла во ординацијата за преглед.
Докторот: Соблечете се и легнете на креветот.
Плавушата: Колку сте некултурни докторе, може ли малку предигра прво?

Достоевски

Дечко пробува да флертува со плавуша.
– Девојче, знаеш ти кој е Достоевски?
– Не! Не слушам јас македонски рапери…

Љубовник

Две плавуши патуваат во воз и разговараат:
– Ова не е живот, ова е мака!
– Најди си љубовник и земај од него по 500 евра во месецот!
– Од кај да го најдам таков?
– Тогаш најди двајца по 250.
– Тешко е и такви да се најдат.
– Тогаш најди 4 по 125.
Се јавува еден задреман маж од соседната кабина:
– Кога ќе стигнете до 5 евра, разбудете ме!

Веридба

Плавуша наоѓа под елката едно мало кутивче. Го отвора и внатре гледа прстен и ливче на кое пишува:
„Ќе се омажиш ли за мене?“
– Душо – извикува таа, – стануваj брзо! Дедо Мраз сака да се ожени за менe.

Настинка

Млада 20 годишна Плавуша го носи 82 годишниот сопруг милијардер на доктор:
– Како е докторе? Има ли надеж?
– Не госпоѓо…се работи за обична настинка…