Дома / Вицови / Личности

Личности

Трпе и Трпана, Мујо и Хасо, Цветко, Чак Норис.

Камион

Вози Цветко со камионот низ Словенија, и пред Љубљана го застанува полиција, и полицаецот му вика: – Drug, migalec vam ne dela….. Излегува Цветко од камионот, се врти на сите страни, зачуден, полицаецот па: – Drug, pogledajte, migalec vam ne dela…. Цветко врти околу камион, се фаќа за главата, нешто …

Повеќе...

Порака

Му ѕвони телефонот на Трпе од непознат број: – Добар ден Трпе, сигурно се прашувате која сум јас. – Да. – Јас сум психијатар. – Повелете, како можам да ви помогнам? – Ситуацијата за која ви се јавувам е малку незгодна. Јас сум психијатар на вашата бивша. Веќе доста време …

Повеќе...

Стриптиз

Блажо и Мара че слават 26 год. од бракот, и Блажо а прашуе Мара дека сака да одат, а она вика: – Блажо, а бе сакам да ме однесиш у ниа стриптиз клубовите, не су била до сеа… И Блажо а воде у еден, влегуат, ги остават палтињта, и гаредероберката …

Повеќе...

Распоред

Трпе имал проблеми со ерекцијата и отишол на доктор. Докторот му вели дека претерал со сексот во последните 20 години и сега му остануваат само 30 ерекции. Се враќа дома скршен и ја споделува веста со Трпана: – Ми преостануваат само 30 пати секс во животот! – Тоа е страшно! …

Повеќе...

Анкета

Анкетар го прашува Цветко: – Какво е вашето мислење за секс на работно место? – Никакво. Прво јас сум оженет човек, а како второ изборот е никаков… – Извини, а каде работиш? – Работам од дома…

Повеќе...

Војник

Малиот Трпе решен му соопштува на татко си: – Тато, решив! Ќе станам војник како тебе. – Зошто така сине? – Изгледа жените сакаат мажи во униформа. – Синко слушај сега да ти објасни човек кој цел живот носи униформа: Тоа што носиме униформи за жените значи само дека сме …

Повеќе...

Шифоњер

Влева Блажо у спалната наапан, отвара го шифоњеро, унатре гол маж, по мал од него….. Врте се накај Мара, и ја пита; – Маро, кој е вај мори.. Мара, ја спушта главата, и вика; – Блаже, тава е Ристето…. Блажо го ваде Ристето од шифуњеро, опнува му еден здрав ќотек, …

Повеќе...

Запрежна кола

Трпе возел запрежна кола кога наеднаш коњот му вели со човечки глас: – Те молам, да одморам малку. Трпе уплашен рипнал да бега. Трчал пола саат, се изморил и седнал да се одмори под едно дрво. По кратко време до него дотрчува и неговото куче и му вели: – Ебати …

Повеќе...

Фазомер

Работи тип од ЕВН на бандера, му паѓа клештата и се симиња да ја земе. Трпе стои до бандерата и му се смее: – Што е мали, што е смешно? – И татко ми е електричар ама кога работи на бандера си носи по два пара клешти за да не …

Повеќе...

Ариел

Се вработил Трпе во локалната продавница и сопственикот му објаснувал како треба да ја зголеми продажбата со препорака на останатите артикли, и како искусен трговец веднаш му покажал пример со првата муштерика. – Добар ден госпоѓо. – Добар ден. – Повелете, што ви треба? – Ми треба Ариел прашок за …

Повеќе...