Кондури

Влегува Цветко во продавница за обувки и прашува:
– Извинете, колку пари се кондуриве?
– 24.490 денари.
– Епа дајте ми 100 грама!

Обиди се со

Комплимент

Трпе и вика на здебелената Трпана: – Сало на страна, супер изгледаш!