Пораѓај

Трпана се пораѓа во болница, вика од болки и му ја стега раката на Трпе. Трпе загрижен и вика:
– Трпано, љубов моја, многу ми е жал што мора ова да го трпиш!
А Трпана му враќа:
– Ма уживај ајде, не си ти крив!

Обиди се со

Глас

– Докторе, жена ми ја боли грлото и го изгуби гласот, што да правам? – …