Дома / Вицови / Политички

Политички

Дрвца

Македонија… Двајца работници вработени во јавно градско претпријатие: Едниот копа дупки, другиот зад него ги затрупува. Еден случаен минувач ги забележува и прашува: – А бе ти зошто ги копаш тие дупки, кога вториот зад тебе ги затрупува? – Тој не е вториот, туку третиот. Вториот е на одмор, инаку …

Повеќе...

Автомобил

Некој бизнисмен сакал да му подари автомобил на еден пратеник. – Знаете, јас не можам да прифатам толку вреден поклон… – Добро тогаш да речеме дека сум ви го продал, за 20 евра. Може? – Па ако е така, тогаш ќе земам 2.

Повеќе...

Избори

Умира премиерот на Македонија. Утредента оди кај Свети Петар. – Здраво Г-дин премиер. – Здраво Свети Петар! Вие Г-дин премиер сте важна личност и наш ред е да ви дадеме право на избор каде сакате да идете, дали во Рајот или во Пеколот. Затоа ќе останете по еден ден и …

Повеќе...

Споменик

Споменик на Наполеон. До него стојат тројца државници. Споменикот по едно време прозборува. Се свртува кон Трамп и му вели: – Американецу, да ги имав твоите пари, немаше да ја изгубам битката кај Ватерло! Почнува да му зборува на Путин: – Русину, да ги имав твоите војници сибирци и Донски …

Повеќе...

Министер

Шета еден министер со сопругата. Поминуваат покрај еден чистач и таа го поздравува. – Кој е овој? – прашува министерот. – Соученик. Порано многу ме сакаше, дури ми предложи и да се омажам за него… – Ха! Ако си се согласела тогаш, сега ќе беше сопруга на чистач! – Грешиш. …

Повеќе...

Роботски муабет

Влегува еден човек во бар, каде наместо бармен стоел робот зад шанкот. Оди човекот на барот, а роботот го прашува: – Колкав е Вашиот IQ? -150 – рекол човекот. Роботот веднаш му налева 16-годишно виски и започнува разговор за глобалното затоплување, квантна механика, нанотехнологиите итн. Човекот бил многу импресиониран и …

Повеќе...

Бар

Еден човек влегува во супер High-Tech бар и гледа дека зад шанкот стои робот, наместо шанкер. Човекот оди до барот, а роботот го прашува: – Колку е вашето IQ? Човекот одговара: – 150. Роботот веднаш го послужува со 16-годишно виски и започнува разговор за глобалното затоплување, влијанието на околината, квантната …

Повеќе...

Сингуларност

Дечко гледа девојка со книга и ѝ приоѓа: – Што читате? – Стивен Хокинг – за универзумот и точката на сингуларност. – Која е таа точка на сингуларност? – Тоа е место во вселената каде што не дејствуваат никакви закони. – Значи Хокинг дошол во Македонија?

Повеќе...

Прашања

Малиот Цветко го прашува татко си: – Тато, што е тоа камиказа? – Тоа е човек што останал да живее во Македонија. – Тато, а што е тоа мазохист? – Тоа е човек што живеал во странство и се вратил повторно во Македонија.

Повеќе...

Дивјаци

Некои дивјаци фатиле МАКЕДОНЕЦ и го фрлиле в казан за да го варат супа. Го прашале дали има последна желба. МАкедонецот им рекол дека нема посебна желба само неколклу прашања: – Имате вие МВР и МНР овде? – Немаме! – Имате ПИОМ, ФИОМ, ФЗО и такви работи? – Немаме! – …

Повеќе...