Дома / Вицови / Политички (страна 4)

Политички

Невработеност

Отишол Зоран Ставрески кај Никола Груевски и му вели: – Господине премиер, последниов месец успеавме да ја намалиме невработеноста за 381 лице. Груевски: – Нека им е лесна земја.

Повеќе...

Шетање

Шетаме така јас и другар ми низ Центар, си праиме нешто муабет, ова она, за музика, живот…доаѓаме полека до Карпош и оп!…ma ništa, produžimo da pričamo, o curicama, roštilju…ma znate već, mladi, ludi! znash brate, ovo ono…

Повеќе...

Покачување

Се шета Груевски низ скопските улици и запира случаен минувач и го прашува: – Пријателе, ако ги покачам цените на сите производи за 100%, како ќе преживееш? А овој му одговара: – Супер, ќе можам да си дозволам одмор во Шпанија. – Ами ако ги покачам за 200%? – Епа …

Повеќе...

Насекаде Груевски

Цветко земал чипс и седнал на кревотот и пуштил телевизија, и го гледал Груевски. Го изгасил телевизорот, пуштил радио. И таму Груевски. Го исклучил радиото отвора весник, и таму Груевски. Го фрла весникот и вика: – Леле, страв ми е да го отворам чипсот!

Повеќе...

Акција

Проект на владата на Република Македонија: – После отворениот клуб на хокеј, низ скопските улици се отвори и безбол тимот…

Повеќе...

Благодарност

Македонскиот премиер решил да се прошета и да види како живеат обичните луѓе. Сретнал едно мало момче. – Каде е татко ти? – Отиде на работа со новиот автомобил. – А мајка ти? – Отиде на работа со стариот автомобил. – А кој е дома? – Баба ми, гледа телевизија …

Повеќе...

Машина гатачка

Јапонците измислиле машина која ја кажувала иднината. Путин и барак Обама решиле да појдат до Токио и да ја прашаат машината што ќе биде со Русија и со САД. Прв пристапил Путин : – Ќе има ли 3 светска војна? Машината: – ДА. Путин немал повеќе прашања. Настапил Обама. Сакал …

Повеќе...