Дома / Вицови / Си биле…

Си биле…

Убедување

Двајца психијатри седат на висок мост на кој имало многу туристи. Едниот вели: – Секогаш тврдиш дека си подобар психијатар од мене. Ако можеш да убедиш тројца од овие туристи да скокаат од мостот и да се искршат, тогаш ќе ти дадам рака и ќе признаам дека си подобар. Другиот …

Повеќе...

Потомство

Четири католички свештеници и една калуѓерка пијат кафе во кафуле на плоштадот „Св. Петар“ во Рим. Првиот свештеник се фали: – Син ми е свештеник. Кога и да влезе некаде сите го викаат „Оче“ Вториот свештеник му одговара: – Син ми е бискуп и он кај и да влезе сите …

Повеќе...

Избор

Во некоја европска клиника се пораѓале Македонка, Гркиња и црнкиња од Мароко. Бројчињата на бебињата им ги помешале. Татковците требало да си одберат по едно бебе. Со ждрепка одлучиле кој прв да бира. Му се паднало на Македонецот и тој го одбрал бебето црнче. Кога го прашале зошто не избрал …

Повеќе...

Страшен пајак

Си биле Брус Ли, Чак Норис и Драган Вучиќ се натпреваруваат кој ќе го избрка огромниот и страшен пајак од пештерата. Влегува Брус Ли, се слушаат гласни звуци, извици и Брус Ли излегува без рака, велејќи: – Ебате пајакот! Влегува Чак Норис, се слуша викање и Чак Норис се извлекува …

Повеќе...

Ехо

Планинареле Македонец, Американец и Кинез се качиле на некој врв и нашиов прв почнал да вика: – Теее саакааам!!! И низ планината одекнало – Тее саакааам, тее саакааам… Американецот извикнал: – I loove yoouuu!!! А ехото одговорило: – I loove yoouuu, I loove yoouuu… Кинезот извикал: – 我愛你!!! А ехото: …

Повеќе...

Разговор

Свештеник, студент и филозоф разговараат за сексот. Свештеникот: Јас можам, имам каде ама не смеам. Студентот: И јас можам, смеам, ама немам каде. Филозофот: Јас и можам и смеам и имам каде… ама ЗОШТО?!

Повеќе...

Пијаници

Си биле Русин, Американец и Македонец. Се фалеле кој што побрзо може да направи: – Русинот рекол: ние во 9 часот правиме подморница таа во 11 плови. – Американецот рекол: ние во 9 часот правиме авион тој во 11 лета. – Македонецот рекол: а ние во 9 правиме ракија во …

Повеќе...

Бомба

Си биле Американец,Албанец и Македонец во авион. Американецот земал маса и ја фрлил. Кога слетале,виделе дете како плаче: – Зошо плачеш? – Кога мајка ми се враќаше од работа,ја удри маса што падна од горе! Тројцата се вратиле во авионот и продолжиле. Овој пат Албанецот фрлил фрижидер и повторно едно …

Повеќе...

Течно

Преживеале Американец, Русин и Македонец бродолом. Заглавиле на некој пуст остров и немале што да јадат. Американецот прв рекол: – Еве, јас ќе се жртвувам прв за да преживееме, исечете ми ја ногата. Му ја отсекле ногата, ја испекле и јаделе сите. По неколку дена, Русинот се понудил втор и …

Повеќе...

Ѓаволот и тројцата луѓе

Си биле Математичар,Техничар и Цветко. Умреле и Ѓаволот им рекол. – Слушајте сега, вие сега на мене ќе ми побарате нешто што и да е, и ако јас тоа нешто ви го дадам ќе дојдете со мене во пеколот, а ако не ќе одите во рајот. Прв бил Техничарот. – …

Повеќе...

Единици

Си биле Македонче, Ромче, Албанче и Турче и добиле единици по македонски јазик. Наредниот ден ги носат тетратките со оценките кај татковците. Македонецот му вели на детето: – Ништо сине, ништо. Ти учи си англиски! Турчинот пак му вика на детето: – Ништо, во Турција нема да ни треба македонскиот …

Повеќе...

Инает

Си биле тројца пријатели си седат во кафаната, си пијат ракија и се расправаат. Првиот вели: – Јас сум таков инает што жената кога ќе ме налути по еден месец не и зборувам. Вториот вели: – А јас сум толку инает што кога ќе ме налути по три месеци не …

Повеќе...

Умрени

Си биле пушач, пијаница и наркоман и умреле и отишле на другиот свет. Пушачот почнал да раскажува: – Леле другари, умрев во страшни маки! Белите дробиви ми беа каша! Пијаницата рекол: – И јас умрев во маки! Црниот дроб ми беше за никаде. А наркоманот се фатил за главата и …

Повеќе...