Дома / Вицови / Си биле… (страна 2)

Си биле…

План

Си биле инженер, хемичар и економист се заглавени на пуст остров. Почнуваат да смислуваат план како да се спасат. Инженерот: Може да исечеме гранки, да направиме сплав и некако да испловиме. Хемичарот: Со добри материјали може да направиме голем оган и да сигнализираме на некој авион. Економистот: Да речеме дека …

Повеќе...

Три пива

Си биле 3-ца браќа Србин, Американец и Шпанец. И биле договорени сите во ист час да испијат по 3 пива. Влегува Србинов во кафана и му вика на келнерот: – Дај ми 3 пива. Овој му дава. И така со ред. По 10 дена келнеров му вика: – Зошто секогаш …

Повеќе...

Најстарата работа

Си биле хирург, архитект и политичар и разговараат за тоа кој е најстар занает на светот. Хирургот вели: – Бог од Адамовото ребро ја направил Ева. Значи тој бил првиот хирург и бил многу добар. На тоа архитектот вели: – Чекај, Бог ја направил Ева дури шестиот ден. Сети се …

Повеќе...

Фалење

Се фалеле Французин, Англичанец и Цпногорец со своите жени.Англичанецот вели: – Мојата жена има толку долги нозе, што кога ќе јавне коњ нозете и се влечат по земја. Не дека коњот е мал, туку нозете и се долги. А Французинот: – Мојата жена има толку тесна половина што можам да …

Повеќе...

Англиски

Си биле Македонец и Aлбанец се натпреварувале кој повеќе го знаел англискиот јазик. Прв бил Албанецот и рекол: – Where are you from? Ај преведи. Македонeцот: – Од каде си? Албанецот: – Ајде сега ти македонче. Македонецот: – Преведи ми I dont know. Албанецот: – Јас незнам… Македонецот: – Eпа …

Повеќе...

Тиква

Си биле Македонец, Германец и Французин имале презентација на апчиња за зголемување на машкиот полов орган. Прв излегол Германецот: – Ние измисливме апче кога мажот ќе се напие да му се зголеми 5 цм. – Како, во должина или обем? – Ние со обемот немаме проблем, така да во должина. …

Повеќе...

Државна тајна

Се натпреварувале Македонец, Американец и Русин кој подолго ќе може да зачува државна тајна. И така прво го мачеле Американецот едно 10 минути и ништо, не издржал, им ја кажал државната тајна. Русинот го тепале 40 мин и на крај им ја кажал тајната. На крајот Македонецот го тепале, го …

Повеќе...

Сметка

Си биле шкот, егеец, пироќанец, влав и евреин. Отишле во кафана и седнале. Кој ја плаќа сметката? – Никој, затоа што ништо не нарачуваат.

Повеќе...

Македонија

Македонец, американец, германец и грк се качиле на облакодер. – За Америка! – рекол американецот, скокнал и умрел. – За Германија! – рекол германецот, скокнал и умрел. – За Македонија! – рекол македонецот и го турнал гркот.

Повеќе...

Ќеф

Хитлер фатил Американец, Французин и Македонец. Најпрвин му се обратил на Американецот: – Овде имаш 8 ракии, колку ќе испиеш? – 4! – Имаш 8 проститутки, со колку ќе бидеш? – 4! – Не ми правиш ќеф, носете го во гасна комора! Потоа го прашува Французинот: – Овде имаш 8 …

Повеќе...

Преживеани

Се случува несреќа на брод, единствени преживеани се Јапонец и Црногорец. Седат двајцата во чамец за спасување и Јапонецот прашува: – Што ќе правиме сега? А црногорецот одговара: – Аман бре, вие Јапонците само нешто да правите!

Повеќе...

Фалба

Си биле американец, русин и македонец. И тие се фалеле кој во што е подобар. Американецот рекол дека кај нив е развиено градежништвото, дека кај нив се градат високи згради и облакодери. Русинот рекол дека кај нив е развиена медицината, односно дека некој човек што не гледал убаво му ставиле …

Повеќе...

Скокање

На брод се Американец, Англичанец, Русин, Германец, Французин и Македонец. Бродот удрил во санта мраз и капетанот му наредил на еден морнарда им каже на патниците да скокат во вода. Се враќа морнарот изнервиран и му се жали на капетанот дека патниците одбиваат да скокнат. Тогаш отишол капетанот и се …

Повеќе...

Јапонци и Црногорци

Се договориле претседателите на Јапонија и на Црна Гора да направат размена на луѓе по 10 вагона, за да се измешаат малку двата народа бидејки Јапонците премногу вредни, а Црногорците премногу мрзливи па колку-толку да се изедначат малку. По 2 дена стигнуваат возовите во двете држави, но во Јапонија стигнуваат …

Повеќе...