Дома / Вицови / Полицајски

Полицајски

Казна

Полицаец и приоѓа на жена што вади пари од банкомат: -Колата паркирана на пешачки, ваша ли е? -Да. -Извадете плус 50 евра…

Повеќе...

Казна

Го застанала полиција Трпе и му се обраќа: – Господине, возачка немате, прва помош немате, појас немате… Кажете што имате? – Имам 50 евра. – Па така кажете, човек треба со клешти да ви ги вади од џебот…

Повеќе...

Предавање

Запира полицаец возач во 4 сабајле и му вика: – Каде одиш? – На предавање – На какво предавање? – На предавање за морални вредности, колку алкохолот штетно влијае врз човечкиот организам, колку цигарите се исто така штетни и колку моето седење во кафана лошо влијае врз мојот социјален живот, …

Повеќе...

Униформа

Се враќа полицаец од работа доцна вечерта, ја соблекува униформата и таман тргнува кон спалната, жена му нежно му вели: – Злато, ако ме сакаш, оди до тобакото, купи едно шише вино да пивнеме и ќе ти покажам чудесии во спалната… Ја облекол тој пак униформата, оди во продавницата, а …

Повеќе...

Полиција

Зауставља полицајац кумановца на автопут с’с 180 на сат и му вика: – Па ја тебе цел д’н те чекам! А ов’ј му вика: – Брза колко мога…

Повеќе...

Казна

Разговараат двајца пријатели: – Што има ново? – Се оженив за полицајка. – Ооо, честито! И како е? – Ќути не прашувај… Уште на првата брачна ноќ ми залепи 2 казни. – За што? – Едната за зголемена брзина, а втората за влез на погрешно место!

Повеќе...

Интелект

Тројца полицајци се обидуваат да водат интелектуален разговор. Првиот вели: – Еј, абе знаете ли дека на Марс има суштествени? Вториот малку се подзамислува и додава: – Тоа според мене се само хипотенузи. Третиот намуртено вели: – Јас мислам дека вие двајца се апсолутно импотентни да зборувате за прашањето.

Повеќе...

Документи

Полицаец застанува некое типче со БМВ: – Документите ќе ве молам. – Ти бе, знаеш ли кој ми е татко?! – Не знам, за тоа ќе си ја прашаш мајка ти, а мене ќе ми ги дадеш документите.

Повеќе...

Потера

Полиција, по потера, успева да застане еден возач. Полицаецот излегува од возилото и му се обраќа на возачот: – Оддамна не сум се забавувал вака добро. Ќе те пуштам само ако имаш добар изговор. На тоа возачот му одговорил: – Жена ми пред три недели ме остави за еден полицаец. …

Повеќе...

Бурек

Влегува полицаец во пекара: – Добар ден, дајте ми бурек! – Немаме бурек, се потроши. – Дајте ми тогаш со месо. – Господине немаме бурек. – Епа тогаш дајте ми со сирење. Продавачката се изнервирала и се јавила кај шефот на полициската станица, а тој и рекол: – Е штом …

Повеќе...