Дома / Вицови / Полицајски (страна 10)

Полицајски

Рачен часовник

Во полициска станица командирот ги собрал полицајците и им се обраќа:– Заради добрата работа која ја завршивте, сакам да ве наградам со еден рачен часовник. Часовникот е водоотпорен и со него можете да се бањате. После некое време се јавува еден полицаец и вика:– А извинете, како се пушта топла …

Повеќе...

Фарбање

Чекаат автобус татко и две дечиња и еден полицаец автобусот го нема долго време и децата го прашуваат тато кај е автобусот таткото им одговара сега ке дојде да го исчистат малку  по некое време  децата пак го прашуваат таткото тато  когаке дојде автобусот таткото одговара еве уште да го …

Повеќе...

Врзан

 Си бил еден полицаец и сопрел едно фичо и возачот бил врзан а сувозачот не бил врзан и јадел бурек и цел умрсен од бурекот и цајканов му вика:– Зашо не си врзан? И сувозачов вика: – А ти си врзан дома кога јадеш?

Повеќе...

Без раце

Здогледува полицаец поп како  вози  велосипед без раце го сопира и му вели Добар ден попе ! Зошто ти возиш без раце ајде сега да платиш казна од 50 евра!!Попот: Синко не возам јас без раце, со мене Господ управува!!!Полицаецот: Ааа значи вие двајца се возите, тогаш 100 евра казна!!

Повеќе...

Бурек

Влегува полицаец во бурекџилница и вели:-Дајте ми бурек.Продавачката му одговорила дека немаат бурек.Полицаецот упорен пак:-Дајте ми со месо!Го гледа продавачката и вика:А бе ти луд си или луд се правиш, ти реков нема бурек!Полицаецот повторно упорен:-Епа тогаш дајте ми со сирење!Се изнервирала продавачката и отишла кај шефот на полицаецот и …

Повеќе...

Џандар

Двајца џандари јадат кифли и едниот му вика на другиот:– Абе колега ако погодиш колку кифли имам во џебовите ќе ти ги дадам и двете.

Повеќе...

Тесла

Си стоеле така двајца полицајци на улица и едниов му вика на другиов:– Абе, да не бил Никола Тесла ти сеа ќе си гледал телевизија у темница.

Повеќе...

Казна

Си бил еден човек и се шетал. И ненадејно плукнал, го видел еден полицаец и му рекол:– Плати 50 евра!Човекот му дал 100 евра. Полицаецот му рекол:– Плукни уште еднаш зашто немам да ти вратам кусур.

Повеќе...

Полицаец и магаре

Се шетале двајца селани и едниот го прашува другиот шо мислиш бе, која е разликата меѓу полицаец и магаре?Пред да одговори другиот селанец …тап, полицаецот од зад нив го фака за рамо и му вели:– Е ајде де кажи сега шо има разлика меѓу магаре и полицаец.Селанецот се збунува и …

Повеќе...

Полицаец – Доктор

Си одел еден полицаец по патот и видел едно девојче како плаче и го прашал што му е. Девојчето кажало дека го боли многу стомакот и дека му тече крв, а и тоа не знаело зошто му тече. Полицаецот се наведнал и видел од каде му тече крв и рекол: …

Повеќе...