Дома / Вицови / Црн хумор

Црн хумор

Последна Желба

Двајца осудени на смрт, пред да бидат погубени ги прашале дали имаат последна желба. Првиот од нив рекол: – Јас сакам уште еднаш да го слушнам последниот хит на Јелена Карлеуша. Вториот: – Мене ако може да ме стрелате прв!

Повеќе...

Пациент

Се јавува некој на Хируршка клиника во Скопје и прашува: – Ве молам, може ли да ми кажете каква е состојбата со Трпе од соба бр. 6? – Ааа, веднаш господине, само ве молам да земам картонот. Да, значи вака, раната убаво зараснува, гипсот ќе го извадиме во понеделник! – …

Повеќе...

Корона

Во болница докторот му се обраќа на пациент: – Овие апчиња за лечење на Корона вирусот ќе мора да ги пиете до крајот на животот. – Ама докторе, сте ми дале рецепта само за една недела… – Е да де, што не е јасно?

Повеќе...

Лек

Симпозиум на лекари на тема „Стерилизација на мажи“. Лекарите од целиот свет ги излагаат своите најнови методи. Кон крајот на третиот ден настапува македонски претставник: – Почитувани колеги, кај нас тоа го правиме брзо и лесно. Го ставаме човекот на канал и со две цигли му ги сплескуваме тестисите. – …

Повеќе...

Македонски хендикеп

Си седат во кафана тројца инвалиди – слеп Американец, глувонем Французин и Македонец во инвалидкса количка. Одеднаш пред нив се појавува Исус и му вели на Американецот: – Затоа што цел живот си праведен, ќе те избавам од маките! Го допира Американецот и овој прогледува. Почнува да скока од радост. …

Повеќе...

Анализа

Во болничка соба влегува маж во столарска облека: – Кој тука е Трпе? – Јас. – Ти ли си давал крв за испитување? – Јас. – Дај да те премерам…

Повеќе...

Инструменти

Музичар доживеал тешка сообраќајна несреќа и бил однесен на ургентно. Докторот извикал: – Сестро, брзо донеси ги инструментите! А музичарот нервозно им дофрлил: – Видете на што личам, уште ли треба да ви свирам!

Повеќе...

Инцидент

Во централата на АУДИ ги преслушуваат последните 5 секунди од црните кутии после фатални инциденти во различни држави. Германија: -Scheibe, scheibe, scheibe Сад: -Oh shit, man, shit, fucking shittttt Турција -Allah bezimle birlikte olabilir… Македонија: -Гледај во втора што прави…

Повеќе...

Осигурување

Во одделението за итна медицинска помош влегува маж со забиена шајка во главата. Докторот: – Да ја вадиме ли? – Да! – 500 евра! – Ама јас сум здравствено осигуран! – Со здравственото осигурување можеме само да ти ја искривиме за да не ти пречи…

Повеќе...

Анорексични

Во оддел за анорексични, лекарот ги поздравува пациентите: – Здраво, орли! – Докторе, ама ние не сме орли? – Ааа! А, кој леташе вчера низ соба кога ги пуштивме вентилаторите?!

Повеќе...

Сообраќајка

Се забиле Трпе и Цветко со автомобил во дрво. Трпе летнал низ шофершајбна и слетал во поле. Кога дошла прва помош на местото докторот почнал да му збори на Трпе: – Гледај, да беше врзан немаше да излеташ преку шофершајбната. Види го Цветко како седи, изгледа како да е жив!

Повеќе...