Дома / vicotekamk

Енена

Развод

83 годишен дедо се разведува од бабата. Судијата го прашува: – Господине, после 50 години брак? Зошто? Што толку лошо може да ви направи една беспомошна баба, па да барате развод? – Почитуван судија, вие не знаете женскиот мозок што сѐ може да смисли? – Е што толку ви прави? …

Повеќе...

Кеиф

Влегува тип во хотел во Кавадарци, и прашува: – Добро вечер, имате ли слободни соби? – Да, имаме. – А сега, може ли нешто да се вечера? – Секако. – А да не нудите, и вечерни услуги? – Да, нудиме, како не, туа е Благето, 50 евра. – А да …

Повеќе...

Секси шоп

Се вратила Трпана од секси шоп и Трпе ја прашува: – Трпано моја како идат вибраторите? – Трпе од 30 до 50 евра има да бираш какви сакаш. – А како „мојов“ колку пари се? – Како „твојот“ има три за сто денари!

Повеќе...

Казна

Жена плаќа на касата во супермаркет. Кога ја отвора чантата да го извади паричникот, касиерката забележува дека внатре си ги носи тастатурата и глувчето од компјутерот. Касиерката не можејќи да се воздржи прашува: – Извинете за љубопитноста, но секогаш ли си носите со себе глувче и тастатура? – Не, не, …

Повеќе...

Разговор

Влав оди во главната пошта и прашува на шалтерот кај телефонските говорници: – Може ли да нарачам 5 секунди разговор со ЊуЈорк? Службеничката го погледнува чудно, но кимнува со главата за согласност. – Ѕвонете од кабина број 2. Од кабината се слуша: – Жено, какаше ли?! – Да! – Добро, …

Повеќе...

Лек

Симпозиум на лекари на тема „Стерилизација на мажи“. Лекарите од целиот свет ги излагаат своите најнови методи. Кон крајот на третиот ден настапува македонски претставник: – Почитувани колеги, кај нас тоа го правиме брзо и лесно. Го ставаме човекот на канал и со две цигли му ги сплескуваме тестисите. – …

Повеќе...

Совет

Трпе му се доверува на Цветко: – Нешто многу ме мачи. – Кажи да ти помогнам. – Треба да се женам, имам две девојки. – И? – Едната е постара вдовица, ама многу богата, има 3 коли, 2 џипа и 4 стана. – А другата? – Млада, згодна и паметна …

Повеќе...

Директор

Во некоја државна фирма наместиле нов директор. Добил многу убави канцеларии, згодна секретарка, станал буџа човекот. Не поминало долго време, почнало нешто да го мачи. Секретарката: – Што Ви е директоре? – Ах, да можев еднаш да викнам! И така неколку пати, го свикала секретарката персоналот на состанок: – Директоре, …

Повеќе...

Доктори

Гинеколог и стоматолог одлучуваат да си ги заменат местата еден ден. Влегува стоматологот кај пациентката на гинекологија, која лежела со раширени нозе, се наведнал и по навика рекол: – Кажи “Ааааа”! Жената се штрекнала, ги стиснала нозете и исплашено рекла: – Немојте докторе, не ја учете да збори, ќе му …

Повеќе...

Избор

Две плавуши зборуваат: – Леле не знам како да си најдам маж… – Како не знаш. Ќе застанеш на улица и ќе викнеш сите паметни на лево сите убави на десно! – И? – Епа тој што ќе се збуни, тој е за тебе!

Повеќе...

Главоболка

Неандерталец и вели на жена си: – Ај да се онадиме! – Абе чоек кај најде сега? Земал со стапот ја удирил по глава и пак ја прашува: – Сеа ќе се онадиме или не? – Море чоек, остај ме сега главата ме боли!

Повеќе...

Новороденче

Трпе во породилното ги гледа преку стаклото новородените деца во големата сала. Медицинската сестра минува покрај него и го прашува: – Кое е вашето? – Првите два реда!

Повеќе...

Паѓање

Некој миел прозорци на 14 кат. Без да сака се лизнал, му се скинало сигуроносното јаже и тој полетал надолу. На 10 -ти кат се протегнала здрава машка рака и го фатила за јаката. Се слушнал груб машки глас: – Една свирка ќе направиш ли? – Што -о- о! ? …

Повеќе...