Дома / Вицови / Расистички

Расистички

Печурки

Донеле влаинка во итната медицинска помош и докторот ја прашал: – Пак вие? Вчера ве спасивме затоа што сте јаделе отровни печурки, а денес? – Исто, синко. Останаа од вчера, па реков да не ги фрламе.

Повеќе...

Амстердам

Кинески турист оди во една од црвените соби во Амстердам и ѝ вели на госпоѓата: – Плаќам за еден час, ама сакам да свршам 40 пати. – Па тоа не е можно – се зачудила госпоѓата. – Можно е ако секој пат си замислувам дека сум со друга. За тоа …

Повеќе...

Часовник

Разговор помеѓу дваjца Роми: – Од каде толку убав часовник? – Тоа е подарок од сестра ми. – Tи немаш сестра. – Па немам, но така пишува на часовникот.

Повеќе...

Чешел

Оди Влав по улица и среќава пријател исто така Влав, па го прашува: – Каде бе пријателе? – Еве одам во продавница. Ми се скрши забец од чешелот, па одам да си купам нов. – Море комшија, па не мора да купуваш нов чешел само заради еден забец. – Е …

Повеќе...

Семафор

Комшивката отишла кај Ајша на кафе и ја затекнала како готви ручек на електричен шпорет со 3 рингли. Ќе го подржи тенџерето неколку секунди на едната, па го преместува на втората, а по неколку секунди го преместува на третата. Потоа пак на првата и постојано така… – Ајше, што правиш? …

Повеќе...

Чоколадо

Купува Влав чоколада за да ја израдува жена си дома: – Еве ти срце една коцка да се заблажиш. – Зашто само една?! – Па останатот спакувај го и чувај го за децата. – Кои деца, па ние немаме деца?! – Што се секираш, ќе имаме некогаш.

Повеќе...

Избор

Во некоја европска клиника се пораѓале Македонка, Гркиња и црнкиња од Мароко. Бројчињата на бебињата им ги помешале. Татковците требало да си одберат по едно бебе. Со ждрепка одлучиле кој прв да бира. Му се паднало на Македонецот и тој го одбрал бебето црнче. Кога го прашале зошто не избрал …

Повеќе...

Оптичар

Влав оптичар го учи својот син како да го превземе бизнисот: – Кога ќе влезе клиент, не гледај во таванот, туку ќе го погледнеш директно во очи. Кога ќе те праша за цена за очилата, прво ќе му кажеш 1000. Ако не трепне, намали му на 499… Ако пак не …

Повеќе...

Разговор

Влав оди во главната пошта и прашува на шалтерот кај телефонските говорници: – Може ли да нарачам 5 секунди разговор со ЊуЈорк? Службеничката го погледнува чудно, но кимнува со главата за согласност. – Ѕвонете од кабина број 2. Од кабината се слуша: – Жено, какаше ли?! – Да! – Добро, …

Повеќе...