Дома / Vicoteka.mk

Т

Пораѓај

Трпана се пораѓа во болница, вика од болки и му ја стега раката на Трпе. Трпе загрижен и вика: – Трпано, љубов моја, многу ми е жал што мора ова да го трпиш! А Трпана му враќа: – Ма уживај ајде, не си ти крив!

Повеќе...

Пајак

Цветко и Трпе седат на кафе и прават муабет: – Се плашиш ли од пајаци? – Не, зошто? – Па добро е тоа, затоа што еден само што ти ја дигна колата.

Повеќе...

Цветко

Трпе и објаснува на Трпана како цела вечер со Цветко биле во кафана… Трпана го слуша и ќути… И Цветко во плакарот ќути.

Повеќе...

Собирање

Наставничката го прашува малиот Трпе: – Трпе, колку се 5 + 5? – 11 наставничке! – Трпе, ај извади ги рацете од џеб и преброј повторно.

Повеќе...

Глас

– Докторе, жена ми ја боли грлото и го изгуби гласот, што да правам? – Уживај човеку, уживај!

Повеќе...

Цариник

Починал некој цариник и оди кај Свети Петар и го прашуваат: – Сакате да одите во рајот или во пеколот? – Па, јас би сакал некаде измеѓу, ако може на граница.

Повеќе...

Штрафови

Мајката на Цветко му вика на Цветко: – Сине, ти спакував леб, шунка и штрафови. – Зошто мамо? – Па ако огладнеш, да јадеш леб и шунка. – А штрафовите? – И нив ги спакував.

Повеќе...

Урина

Баба носи урина на контрола. – Бабо, ова што имате донесено е зејтин! – Зејтин? Значи затоа ми изгореа мекиците сабајле…

Повеќе...

Виледа

Трпе оди со плавуша на кафе и гледа дека масата е прљава, доаѓа келнерот и му вика: – Ако може една виледа. Плавушата на тоа додава: – И за мене исто!

Повеќе...