Дома / Vicoteka.mk (страна 30)

Vicoteka.mk

Тост

– Мамоо ај напрај ми тост! – ЈА НА ШО ТИ ЛИЧАМ, НА СЛУГИНКА? НАПРАЈ МИ ОВА, ИСПЕГЛАЈ МИ ОНА…. Тостот со чaјнa или со салама го сакаш?

Повеќе...

Риби

Цветко се обраќа на келнерот: – Keлнер, уште колку да чекам за рибата? – Еве се готви, ќе биде за брзо… – ОК, некои риби и по 5-6 месеци сум ги чекал…

Повеќе...

Кладба

Двајца власи се кладеле во два денари кој подолго ќе издржи под вода. – Вдовиците си поделиле по денар.

Повеќе...

Еж

Бил на одмор Трпе со Трпана и малиот Цветко. Ловел риби и фатил златна рипка. – Ако ме пуштите ќе ви исполнам по една желба на секој! – Може, ајде Цветко како најмал почни прв… – Јас сакам еж! На ова Трпе изнервиран почнал да вика: – Што ќе ти …

Повеќе...

Течно

Преживеале Американец, Русин и Македонец бродолом. Заглавиле на некој пуст остров и немале што да јадат. Американецот прв рекол: – Еве, јас ќе се жртвувам прв за да преживееме, исечете ми ја ногата. Му ја отсекле ногата, ја испекле и јаделе сите. По неколку дена, Русинот се понудил втор и …

Повеќе...