Дома / Vicoteka.mk (страна 40)

matikule

Грепки

Седи еден Влав и плаче. Некој човек го прашува: – Зошто плачеш? – Си купив две грепки на лотарија и освоив автомобил. – Тогаш зошто плачеш? – Зошто купив две грепки, зоштооооооо?!?!

Повеќе...

Викање

Трпе од балкон им се дере на децата доле што играат пред зграда: – Ако не престанете да викате ќе ви ебам мамето на сите по ред. Од друг балкон се јавува женски глас: – Тој плавиот со витканата коса е мој. Тој најмногу вика…

Повеќе...

Три деца

Разлика помеѓу прво, второ и трето дете: Прво дете – го пазиш и внимателно го следиш секој негов чекор. Второ дете – ретко го гледаш, гледаш само да не јаде од чинијата на мачката. Трето дете – ако детето јадело од чинијата на мачката, тогаш тоа си е проблем на …

Повеќе...