Дома / Вицови / Лудница

Лудница

Вежбање

Прв ден Трпана му кажува на Трпе: – Миличок идам во теретана. – Добро мила. Втор ден пак му кажува: – Миличок идам на аеробик. – Добро мила. Третиот ден пак: – Миличок одам на јавање. – Знам мила, коњот веќе три пати се јави!

Повеќе...

Љубовник

Се враќа Трпе од работа и ја гледа Трпана седната на кауч со љубовникот: – Што се случува тука?! – прашува Трпе изненаден. – Не знам ти кажи ми. – му одговара Трпана. – Па седиш на каучот со некој непознат! – враќа Трпе – Како така непознат! – извикува …

Повеќе...

Бегство

Двајца луди решиле да побегнат од лудницата. Едниот му вели на другиот: – Излези надвор и проверете дали бодликавата жица е висока. – Зошто? – Ако е висока ќе се спуштиме под неа, ако е ниска ќе ја преминеме одозгора. Излегува вториот и по некое време се враќа, а првиот …

Повеќе...

Две порции

Во кујната од една психијатриска болница се дели ручекот: – Јас сум Никола Карев, дајте ми една порција! – Јас сум Гоце Делчев, дајте ми една порција! – Мене дајте ми две! – Зошто тебе две? – зачудено прашала готвачката. – Јас сум Кирил и Методиј!

Повеќе...

Аеродром

Примаат пациент во лудница и докторот го прашува: – Како се викате? – Александар Македонски! – Добро, кај нас има многу цареви. – Јас не сум цар, јас сум аеродром.

Повеќе...

Такси пациент

Двајца психијатри прават муабет. Едниот му вели на другиот: – Колега, имам еден интересен пациент. Секој ден во 15:00 ч. иди кај мене на работа и ми вели дека е такси. – Навистина интересно. И, како го лекуваш? – Практично. Го терам да ме качи на грб и да ме …

Повеќе...

Прием во лудница

При посета на психијатриска болница Трпе го прашува директорот на кој начин одлучуваат кого ќе примат на лечење во болницата. Директорот одговорил: – Многу едноставно, го ставаме пред када полна со вода и му даваме лажичка, чаша и канта и му кажуваме од кадата најбрзо што може да ја испразни …

Повеќе...

Штрк

Некој лудак го прашува Доктрот: – Докторе вие имате ли деца? А Докторот му вели: – Не, немам деца. – А сакате ли да имате деца? – Да сакам. И од позадина некој лудак дофрла: – Немајте гајле Докторе, сметајте дека работата е завршена, јас сум штркот.

Повеќе...

Љубовно писмо

Во лудница, некој лудак си седнал на страна и си пишува нешто. Доаѓа докторот и го прашува: – Што пишуваш? – Љубовно писмо. – На кого? – На сам себе. – И што пишува во него? – Немам поима, сеуште не сум го добил.

Повеќе...

Скок

Си биле двајца ненормални на стокатница и едниот му рекол на другиот: – Е колку сакам да рипнам. – Рипни, јас ќе те фатам. Така и направиле и едниот чекал долe. Поминал човек и му го прашал што чека и овој му рекол: – Еве го чекам другарот да скока …

Повеќе...

Пилот

Морало да ги пренесат лудаците до друга земја со авион затоа што немало каде да ги носат додека се реновира лудницата и сега во авионот: Влегува еден лудак кај пилотите и им вика Дај бе да го повозам малку авионот. Пилотот: Како да ти го даам бе, од кај знаеш …

Повеќе...

Бегалци

Си биле тројца лудаци и ги затвориле во една соба каде што нигде немало отвор. И првиов лудак вика: – Абе да имаше прозорец јас веднаш ќе избегав. Вториов лудак рекол: – Абе да пробам да избегам од WC школката, ама дупката е мала. И третиов извикал: – Сега јас …

Повеќе...

Луле

Во лудница оди комисија да ги провери лудаците кој како се понаша и одат од еден до друг, некој се замислува дека е авион, друг скока во празен базен и така натаму. Доаѓаат до еден мирен кој си седи под едно дрво. Прашува главниот од комисијата: добро, што се замислува …

Повеќе...