Дома / Вицови / Информатички

Информатички

Поддршка

– Ало, техничка поддршка? – Да. – Кажете ми како да си го поврзам таблетoт со телевизорoт, за да гледам фудбал? – Телевизорoт каква марка е? – “ИСКРА” – Залепете го со Селотејп на центар на екранот.

Повеќе...

Лозинка

Ве молиме напишете ја вашата лозинка. – рози Лозинката мора да биде подолга. – розови рози Лозинката мора да содржи барем една цифра. – 1 розова роза Лозинката не може да содржи празни места. – 1розовароза Лозинката мора да содржи барем 8 различни симболи. – 1ебанарозовароза Лозинката мора да содржи …

Повеќе...

Компјутер од женски род

Шест причини зошто компјутерите мора да се од женски род : 1. Штом набавите еден, некој друг и подобар се наоѓа веднаш „Зад аголот“. 2. Внатрешната логика не ја рабира никој друг освен креаторот. 3. Дури и најмалите грешки се внесуваат во меморијата. 4. Матичниот јазик што компјутерите го користат …

Повеќе...

Ноќевање

Се враќа мрежен администратор дома по 2 дена и жена му го чека на врата: – Ајде сега да ми објасниш каде беше и што правеше! Човеков сиот расеан вели: – Види драга, вчера требаше да се одржи состанок на работа и чекавме додека дојде делегација од странство. Откако заврши …

Повеќе...

Технологија

На саем за компјутери Бил Гејтс повеќе пати ја споредувал компјутерската индустрија со автомобилската. Патем изјавил: “Ако Џенерал Моторс беше во чекор со технологијата како што е случајот со компјутерската индустрија, ќе возевме автомобили кои што ќе чинеа 25 долари и со литар бензин ќе поминувавме 1000 километри”. На ова …

Повеќе...