Дома / Вицови / Информатички / Компјутер од женски род

Компјутер од женски род

Шест причини зошто компјутерите мора да се од женски род :
1. Штом набавите еден, некој друг и подобар се наоѓа веднаш „Зад аголот“.
2. Внатрешната логика не ја рабира никој друг освен креаторот.
3. Дури и најмалите грешки се внесуваат во меморијата.
4. Матичниот јазик што компјутерите го користат за меѓусебна комуникација не го разбира никој друг.
5. Пораката „Bad command or file name„ (Погрешна команда или ме на фајл) е информативна колку и исказот: „Ако не знаеш зошто ти се лутам, јас сигурно нема да ти кажам“.
6. Штом се приврзете кон еден компјутер, половина од вашата плата ќе ја трошите за да купувате додатна опрема.

Обиди се со

Сочуство

Како програмер изразува сочуство? – Прими ја мојата техничка поддршка.