Дома / Вицови / Животни

Животни

Коњ

Си ја вози еден човек запрежната кола кога наеднаш коњот му вели со човечки глас: – Те молам, да одморам малку. Човекот се уплашил и прснал да бега. Трчал околу 10 минути, се изморил и седнал да се одмори на сенка под едно дрво. По кратко време до него дотрчува …

Повеќе...

Вести

Жеден Лавот шетал низ Афричката савана и здогледал мало езерце и среќен се наведнал да се напие. Од среќа му се кренал опашот. Покрај езерото поминувало еден мајмун и го видел лавот натртен па му го опнал набрзина. Лавот додека да се свести што го снашло, мајмунот успеал да избега. …

Повеќе...

Плата

Отишол Трпе на некоја фарма да бара работа и им рекол: – Сакам плата 25000 денари. Директорот: – Ама тука сите Имаат околу 15-16000. – Јас сум посебен, го разбирам јазикот на животните. Отишле кај свињите, и директорот прашал што зборат: – Еве оваа вика дека родила 5 прасиња, а …

Повеќе...

Јајце

Лета врапче, се мачи, потејќи се, носи антилопа. Две други врапчиња седат на гранка и си зборат: – Што не е во ред со него?! – Абе остај, некој му фрли јајце од крокодил во гнездото.

Повеќе...

Животински суд

Животните во шумата си направиле суд. Лавот е судијата, а жабата е обвинител. Го суделе штркот за нешто. Жаба како обвинител вели: – Постојат отежнувачки околности! Тој јаде жаби! Предлагам да му ја отсечете главата! Лавот како судија одговара: – Па, како за прв прекршок не може толку строго. Можеме …

Повеќе...

Газење

Си бил некој слон и згазнал на една мравка. Слонот: – Мравке извини. Мравката: – Е ништо де, и мене можеше да ми се случи.

Повеќе...

Отровни змии

Се шетале две змии, мајка и ќерка. По некое време ќерката ја прашува мајката: – Мамо, мамо! Абе ние отровни змии сме? – Зошто ме прашуваш ќерко? – Затоа што си го гризнав јазикот!

Повеќе...

Јазици

Научил волкот да вика кукурику, се скрил во шумата и почнал да вика. Слушнала лисицата отишла во грмушката и волкот ја фатил и ја искинал од ебење и рекол: – Знаењето е сила, знаењето е моќ. Учете странски јазици.

Повеќе...

Петелот, мачорот и кучето

Во дворот на една селска куќа седат петелот, мачорот и кучето. Петелот вели: – Доста ми е од се`. Утре ве будам за последен пат и си го фаќам патот. Кокошки повеќе нема, храна нема… нема зошто да седам повеќе јас овде. Мачорот: – И мене ми е доста од …

Повеќе...

Ta-Daam

Му вика камелеон на куче: – Еј сакаш да ти покажам нешто јако ? Кучето одговара: – Ајде бе покажи. Камелеонот ја менува бојата во црвена од зелена и вика – Та-даам И кучето вика: – И шо напрај сеа?

Повеќе...

На ветеринар

Разговараат три кучиња во чекалницата кај ветеринарот: – Зошто тебе те донесоа тука? – Е, јеби га, мојана газдарица купи персиски тепих и ја не знаев дека толку многу е скап и се помочав на него. И сега ќе ми опнат инекција и ќе ме убијат. – И ја имам …

Повеќе...