Дома / Вицови / Животни (страна 2)

Животни

Интелегентна мечка

Оди шумарот низ шумата и гледа еден планинар како игра шах со една мечка. Шумарот вчудоневиден рекол: – Ова не е можно, колку интелегентна мечка!! Планинарот: – Како не била интелегентна. Водам 3:1.

Повеќе...

За помен

Си биле еден зајко и една мечка,тие секогаш кога ќе се најделе секогаш правеле бељи. Еден ден лавот рекол: – Зајакот и мечката веќе не може да се среќаваат бидејќи прават бељи. Зајакот и мечката отишле во кафана и нарачеле две пива и за несреќа дошол лавот и мечката го …

Повеќе...

Забрана

Царот Лав им забранил на Меца и Зајко да се дружат. Мечката и зајакот се договориле да одат во кафана за да направат план против лавот. Лавот разбеснет влегол во кафана и Меца за да се спаси го бутнал Зајко во крзното. Кога лавот ја прашал Меца што ставила во …

Повеќе...

Партизански настроен папагал

Имала некоја баба папагал за време на втората светска војна. Папагалот постојано викал “Смрт за Хитлер“. Фашистите биле кај бабата во куќата и папагалот рекол: – Смрт за Хитлер. Тогаш војниците и се развикале на бабата и и рекле дека ќе дојдат пак и ако повторно го изговори тоа тие …

Повеќе...

Клик

Нашол Зајко пушка во шумата…и вика: – E мецо сега ти ебав матер… Оди кај мечката и му вика: – Мецо ајде малце трбушни плес!!! – Чекај бе зајко смири се…што ти е???? – БООМ! (пука во воздух) – Добро, добро.. и почнала да игра. – Ајде сега качи се …

Повеќе...

Тепање

Оди зајакот кај мечката и и вика: – Мецо, дај да тепаме некого бе, имам нешто вишок енергија. Ај на волкот ќе му идеме?! – Ајде бе, супер идеја, само дај некоја причина, да не биде ептен така, за џабе. Се мислел зајакот и рекол на крај: – Ајде бе …

Повеќе...

Камили

Малата камила ја прашува мајка си: – Мамо, зошто ние имаме грпка ?? – За да можеме да бидеме без вода подолго време во пустината. – А зошто имаме големи трепки ?? – За да не ни влегува песок во очи кога сме во пустина. – А зошто ни се …

Повеќе...

Влошки

Се шета лисицата низ шумата и го гледа зајакот цел во крв и му вели: – Што ти е бе зајко? – Остај ме лисо, мечката ме искористи како влошка. Следниот ден повторно лисицата шета низ шума и овој пат го гледа бувот цел во крв и му вели: – …

Повеќе...

Бурек

Мечокот си купил бурек, и отишол да си ги измие рацете, за тоа време некој му го украл бурекот. – Ах да го фатам мангупот, главата низ газот ќе му ја извадам. Во близина се нашла лиската. – Лиске мори, кажувај кој ми го дрпна бурекот? – Не го видов …

Повеќе...

Дупки

Разговараат шарпланинец и питбул. Питбулот: – Ја гледаш оваа дупка во мојата кожа? Шарпланинецот: – Ја гледам. Питбулот: – Е таа ми е од еден доберман. А оваа ја гледаш ли? Таа ми е од еден булдог. А оваа ми е од една дога. Шарпланинецот почнал да бара меѓу влакната. …

Повеќе...

Глисти

Се сретнуваат Тарзан и слонот, и слонот го прашува Тарзан: – Како е, брату? – Лошо, не можам по нужда, имам глисти. Кај тебе како? – Ќути, и јас не можам по нужда, имам анаконди.

Повеќе...

Куфер

Зајакот патувал со воз и одеднаш неговите куфери ги снемало. Зајакот нервозно вика: – Вратете ми ги куферите, да не се случи тоа што се случи лани!!! После некое време пак: – Вратете ми ги куферите, да не се случи тоа што се случи лани!!! И крадците му одговориле: – …

Повеќе...

Цар

Еден орел, седи на врв на една огромна карпа и пуши трава. Седи така и си вели сам на себе „кој цар сум јас еј…“ Повлекува уште еден дим и пак си повторува, „кој цар сум јас…“ Се пушта од карпата надолу и на еден метар пред земјата ги раширува …

Повеќе...