Глисти

Се сретнуваат Тарзан и слонот, и слонот го прашува Тарзан:
– Како е, брату?
– Лошо, не можам по нужда, имам глисти. Кај тебе како?
– Ќути, и јас не можам по нужда, имам анаконди.

Обиди се со

Животински суд

Животните во шумата си направиле суд. Лавот е судијата, а жабата е обвинител. Го суделе …