Јајце

Лета врапче, се мачи, потејќи се, носи антилопа. Две други врапчиња седат на гранка и си зборат:
– Што не е во ред со него?!
– Абе остај, некој му фрли јајце од крокодил во гнездото.

Обиди се со

Животински суд

Животните во шумата си направиле суд. Лавот е судијата, а жабата е обвинител. Го суделе …