Дома / Вицови / Златна риба

Златна риба

Наркоман и златна рипка

Наркоман фаќа златната риба: – Ќе ти исполнам три желби ако ме пуштиш. Која ти е првата? – Сакам да направиш две линии и заедно да ги ишмркаме! Рибата направила две линии и заедно со наркоманот ги ишмркале. – Добро, кажи ми ја втората желба. – Дај по уште две …

Повеќе...

Подарок

Си биле тројца рибари и ловеле риба на Дојранско Езеро. Едниот фаќа златен крап. Крапот му проговорува со човечки глас. – Пушти ме во водата и ќе ти дадам еден подарок. – Каков подарок? – прашува заинтересирано рибарот. – Избери си сам: Голема љубов, голема мудрост или милион денари. – …

Повеќе...

Мост

Нашинец фаќал риби во едно езеро во Италија. Фатил златна рипка: – Пушти ме и ќе ти исполнам една желба! – го замолила рипката Нашинецот се помислил и рекол: – Направи мост од тука до Македонија, кога ќе тргнам нигде да не запирам. Рипката: – Тоа е 99% невозможно! Нашинецот: …

Повеќе...

Еж

Бил на одмор Трпе со Трпана и малиот Цветко. Ловел риби и фатил златна рипка. – Ако ме пуштите ќе ви исполнам по една желба на секој! – Може, ајде Цветко како најмал почни прв… – Јас сакам еж! На ова Трпе изнервиран почнал да вика: – Што ќе ти …

Повеќе...

ЕКТС

Фатил студент златна рипка и таа му рекла: – Пушти ме, ќе ти исполнам една желба. Студентот се зачудил: – Како една, зарем не беа три? На тоа рибата му одговорила: – Ееее, сега е по ЕКТС.

Повеќе...

Попска желба

Фаќа поп златна рипка и оваа му вика: – Ако ме пуштиш ќе ти исполнам 2 желби! – Првата желба ми е: да не бидам повеќе поп! Во истиот момент рипката му ја зема мантијата и Библијата, ги фрла во вода, и му вика: – Добро, не си веќе поп. …

Повеќе...

Трите желби на Мујо

Мујо фатил златна рипка и рипката му рекла: – Ако ме пуштиш ќе ти исполнам три желби. Мујо ја пуштил и и рекол: – Направи ме бесмртен и богат… За третата се мислел која да биде и видел едно магаре во близина и и рекол: – Сакам да ми биде …

Повеќе...

Победа

Грк фаќа златна рипка и таа му вели: – Пушти ме и ќе ти исполнам 1 желба. – Сакам да ја победиме ФИРОМ во кошарка! – Извини, но посакуваш 2 желби.

Повеќе...

Македонија

Грк, Албанец и Бугарин фатиле златна рипка. – Сакам во Македонија да има ерупција на вулкан – рекол Гркот. – Сакам во Македонија да има поплава – рекол Бугаринот. – Сакам во Македонија да има земјотрес – рекол Албанецот. – Готово – рекла рибата… Гледаат сред Солун изникнал вулкан, Бугарија …

Повеќе...

Кумановец

Фатија кумановац златну рибу и она му кажала ако гу пушти ке му испуни жељу. И кумановац кажаја:– Ауди Q7 – Сакаш ли на лизинг или на кредит ? – А ти сакаш ли на зејтин или на маст?

Повеќе...

Депресивец

Некој голем депресивец ја фатил златната рипка и рипката му рекла ако ме пуштиш ќе ти исполнам една желба, a овој и рекол: – Па нели беа три желби. Се разочарал и ја пуштил!

Повеќе...