Дома / Вицови / Златна риба (страна 2)

Златна риба

Цветко и рибата

Цветко слушнал на вести дека рибата раѓа повеќе од 100 риби. Еден ден отишол на риболов и фатил златна рипка и оваа му рекла: – Пушти ме и ке ти исполнам три желби.Овој ја пуштил и рекол: – Прво сакам да имам многу жени, второ сакам многу пари и трето …

Повеќе...

Наглува

Цветко имал баба комшика со голем двор. Едно сабајле станува, и, што да види кај неа – Федерер и Надал, играат тенис во дворот. Овој се крсти!– Мори комшивке, шо е ова бе?- ја прашува.– Абе шо е – фатив златна рипка, ете то е!- рекла таа.– Шо збориш мори! …

Повеќе...

Ѕид

Македонец, Србин и Грк фаќаат златна рипка. Златната рипка им вели: – Ако ме пуштите ќе ви исполнам по една желба на сите. Нормално сите се сложиле… Србинот: – Јас сакам во мојата земја сите да бидат богати. Златната рипка: – Договорено. Гркот: – Јас сакам да изградиш ѕид околу …

Повеќе...

Златно јајце

Човек фаќа златна риба и оваа му вели:– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам 3 желби, ама се што ти ќе посакаш комшијата ќе добие дупло од тоа. – Добро, Прво сакам да ја имам најголемата куќа на светотРибава му дава палата, а на комшијата дупло поголема од неговата. – …

Повеќе...

Бродолом

Имало бродолом и Трпе и Цветко мртви жедни и гладни пловат во чамец по океанот. Очајни ловат риби и фаќаат златна риба. Рибата им вика ако ја пуштат ќе им исполни само една желба. Трпе малку размислувал и посакал целиот океан да се претвори во пиво. За неколку секунди океанот …

Повеќе...

Црнец

Некој црнец во пустина ќе умрел од жед кога покрај една оаза нашол вирче вода во кое пливала една златна рипка. – Аман не ми ја пиј водата и ќе ти исполнам три желби – му рекла рипката. – Добро, сакам многу вода, сакам да гледам многу женски газови и …

Повеќе...

Вечно млада

Некоја девојка ја фатила на златната рипка и рипката и рекла: – Ако ме пуштиш ке ти исполнам една желба. Девојката се согласила и ја пуштила на рипката. – Ајде сега кажи ја твојата желба. – Па сакам да сум вечно млада и убава. И рипката ја претворила во кукла.

Повеќе...

Златно дете

Мајкл Џексон фатил златно дете и детево му рекло ако ме пуштиш ке ти исполнам три желби. – Нема шанси! Јас ваква риба како тебе чекам цел живот!

Повеќе...

Мајкл Џексон

Мајкл Џексон ловел риби,така ловејќи ја фатил златната рипка и рипката му рекла: – Ако ме пуштиш ќе ти исполнам една желба и тој се согласил.Откако ја пуштил Мајкл без размислување извикал: – Нека исчезнат сите возрасни на светов!Упс…

Повеќе...

Мост

Си бил еден рибар и на една река бил да лови риба. Но на реката немало мост а тој не можел да стигне до другата страна од реката. По извесно време ловење фатил златна желка и таа му рекла: – Ако ме пуштиш ќе ти исполнам една желба! И старецот …

Повеќе...

Папагал

Папагал фатил златна риба и рибата му рекла:– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам желба.Папагалот ја пуштил и рибата му рекла:– Кажи која е твојата желба?– Која е твојата желба!

Повеќе...