Дома / Вицови / Златна риба (страна 3)

Златна риба

Тегла

Снаодлив човек ловел риби и фатил златна риба и му рекла:– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам 3 желби.Човекот ја пуштил во тегла за да може повеќе пати да ја фаќа.

Повеќе...

Глупи

Си биле глуп, поглуп и најглуп и паднале на пуст остров! И фатиле златна рипка и таа му рекла:Ако ме пуштите ке ви исполнам 3 желби и тие ја пуштиле.И сега глупиов викат:Јас имам жена да ме вратиш! И таа го вратила.На поглупиов  викат:Јас имам жена и деца да ме вратиш! И таа …

Повеќе...

Јас сакам

Фатиле тројца златна рипка и таа рекла дека ке им исполни по една желба ако ја пуштат и тие се согласиле:првиот – јас сакам да имам најубава куќа полна само со женивториот – јас сакам да имам најубава кола и во неа само жени да возам третиот – јас сакам …

Повеќе...

Идиот

Фатил некој идиот златна рипка и оваа му рекла ако ја пушти ќе му исполни три желби. Првата желба ми е: сакам да ми ги направиш рацете да ми се тресат.Втората желба: сакам да ми ги направиш нозете да ми се тресат.Третата: сега сакам главата да ми ја направиш да …

Повеќе...

Пијавици

Двајца кавадарчани ловеле риби на Тиквешко. Едниот отишол да вади пијавици затоа што снемале. Додека го немало, другиот ја фатил златната рипка. Таа му рекла: – Ќе ти исполнам 3 желби ако ме пуштиш?Овој рекол па прво сакам да сум многу богат. Добро рекла рипката.– Потоа сакам да имам убава …

Повеќе...

Памет

Си биле три жени да наполнат вода на река и фатиле златна Рипка.-Златна Рипка: Ако ме пуштите ќе ви исполнам на сите по една зелба.-1 жена : Мене сакам да ме направиш попаметна од овие две! – и рипката ја направила попаметна.-2 жена : Мене сакам да ме направиш двапати …

Повеќе...

Златна Сирена

Фатил некој човек некоја многу убава златна Сирена и оваа му рекла :– јас сум златната риба и ако ме пуштиш ке ти исполнам 3 желби !!!Овој и вика имам само една желба ако може да ми ја исполниш 3 пати.

Повеќе...

У златара

Фатил Хасо златен кит и китот му рекол :-Пушти ме ќе ти исполнам три желби Хасо и рекол :-Абе какви желби бе. Директно те носам у златара. 

Повеќе...

Желба

Фатил Цветко златна рипка.– Рипкава му рекла: можам да ти исполнам само една желба, која желба сакаш да ти ја исполнам?– Цветко: да фатам златна рипка што ќе ми исполни повеќе желби.

Повеќе...

Ракија

Еден пијаница фатил златна рипка и рипката му рекла:– Пушти ме човеку ќе ти исполнам три желби и тој ја пуштил. Прва зелба, рекол: – Сакам оваа брана тука да биде ракија а не вода. Втора желба:– Овие ридови овде да бидат мезе за со ракијата,а рипката му ги исполнила …

Повеќе...

До земја

Некој рибар фатил златна рипка, и оваа како по обичај му рекла пушти ме ќе ти исплнам една желба и рибаров ја пуштил и и рекол : Сакам да имам кур до земја …. И му ги изела нозете.

Повеќе...