Дома / Вицови / Образованиe

Образованиe

Професори

Ги собрале сите професори од приватните факултети во Македонија во ист авион. Пред авионот да тргне им рекле: – Овој авион целосно е дизајниран и направен од ваши студенти. Сите професори веднаш се разбегале, само еден останал мирно да седи. Го прашале зошто не бега како другите, а тој им …

Повеќе...

Наставничка

Разговараат Трпе со син му: – Сине, ти се допаѓа ли новата наставничка? – Ми се допаѓа, тато. Таа е млада и убава, но не е многу паметна. – Зошто така мислиш? – Затоа што за сè, ме прашува мене!

Повеќе...

Череп

Професор им покажува черепи на своите студенти: – Овде има два черепи. Дали знаете кој од нив е машки а кој женски? – Нормално еве овој е женски. – покажува еден студент. – Како познавте? – Па вилицата е повеќе излижана на женскиот!

Повеќе...

Отсуство

Учителката го прашува малиот Трпе: – Трпе зошто вчера не беше во училиште? – Затоа што брат ми беше болен, учителке. – А ти што правеше? – Јас му го возев точакот.

Повеќе...

Ќотек

Малиот Трпе го прашува малиот Цветко: – Те тепаа за кецот по математика? – Не. Се снајдов. – Е како? – Му ставив кондом на татко ми во џеб и цел ден мајка ми него му се дереше!

Повеќе...

Печурки

На час по биологија децата учеле за печурки и учителката ги прашува децата дали знат некои видови на печурки. Цветко: Лисичарка. Учителката: Браво Цветко, друг? Столе: Буковка. Учителката: Браво, друг. Трпе: Јас знам учителке, дупач! Учителката: Па добро бе Трпе, каде имаш видено таква печурка, како не ти е срам? …

Повеќе...

Професија

Учителката ги прашува децата што би сакале да бидат кога ќе пораснат: – Трпе ти што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш? – Јас учителке сакам да бидам успешен и на жена ми да и купам јахта, дијаманти, замок, ферари… – Браво Трпе, убаво. А ти Цветко? – Јас учителке …

Повеќе...

Пенкало

Во училиште, учениците прават тест, наставничката го прашува малиот Трпе: – Трпе зошто не пишуваш? – Го изгубив пенкалото. – Зошто не му кажа на татко ти? – Да бе, не сум луд. Пред 2 недели ќе ја убиеше сестра ми дека изгубила некаков циклус…

Повеќе...

Лага

Учителката ги прашува учениците; – Кога ќе кажам: “Јас бев убава”, тоа е минато време, a кога ќе кажам: “Јас сум убава”, што е тоа? Малиот Трпе крева рака и одговара: – Тоа е лага учителке!

Повеќе...

Возбуда

За време на лекција во петто одделение, наставникот ги прашува учениците: – Деца, што е тоа што најмногу го возбудува човекот? Од првиот ред крева рака Трпе: – Ништо не може повеќе да возбуди човек од глетката на гола жена! – Трпе, марш надвор од час и да му кажеш …

Повеќе...

Час

Професор на својот час истакнува неколку статистички податоци: – Според најновите статистики 47% од жените, сакаат секојдневен секс, дури 70% го обожаваат оралниот секс, околу 40% ги изневеруваат своите мажи, 80% имаат по најмалку 2-3 омилени пози… На ова студент од последните клупи довикува: – Што ќе ни се овие …

Повеќе...