Месеци

Учителот прашува:
– Трпе, ајде наброи ги месеците во една година.
– Јануари, февруари, карантин, декември.
– Седи, петка.

Обиди се со

Поклон

Му се јавува чичкото на Трпе од Германија: – Кажи Трпе што сакаш чичо да …