Слика

Психијатарот му покажува на пациентот лист со дамка од мастило:
– Што гледате?
– Гледам тажен, осамен човек, уморен од справување со идиоти, со ниска плата, напорна работа и мизерен, неправеден живот…
Психијатарот си ги брише солзите и вели:
– А на сликата… ?

Обиди се со

Висина

Отишја Кумановац с’с девојку у дискотеку да играв, она висока 180, а он 160. – …