Дома / Вицови / Разно

Разно

Убиство

Еден маж беше бвинет за убиство со предумисла. Прашан од судија: – Ова е крваво убиство. Како се браниш? Обвинетиот: – Таа беше толку глупава што морав да ја убијам. Судија: – Тоа не го сметам за олеснителна околност. Обвинетиот: – Па, добро, почитуван судијо… да ви кажам како беше. …

Повеќе...

Воздух

Богат дедо оди на доктор и вели: – Докторе, имам сè, бизнис, пари, куќа, јахта, но жена ми не може да забремени. – Колку години има таа? – 25. – А вие? – 75 години. – И вашата жена не може да забремени? – Да! – Тогаш отидете со јахтата …

Повеќе...

Мачка

Ја слушам жена ми: – Ич не ти е гајле за ништо! Само јадеш, спиеш и сереш. Таман да и одговорам, гледам на мачката и зборувала…

Повеќе...

Дожд

Стандардна ситуација: -Сопругот се прибира изненадно од службено патување, љубовникот скока гол од прозорецот на првиот кат. Надвор врне, но тој со трчање оди во блискиот парк. Таму сретнува друг маж кој џогира. Човекот го прашува со љубопитност: – Секогаш ли трчате гол за здравје? – Да! – одговара љубовникот. …

Повеќе...

Ракија

Во Кавадарци… – Извинете каде се продава ракија ? – Црквата ја гледаш ли ? – Да – Епа сегде освен во неа!

Повеќе...

Банкомат

КАКО ЖЕНА ВАДИ ПАРИ ОД БАНКОМАТ: 1. Паркира. 2. Си ја проверува шминката. 3. Го исклучува моторот. 4. Си ја проверува шминката. 5. Оди до банкоматот. 6. Ја бара картичката во чантата. 7. Ја наоѓа и ја става во банкоматот. 8. Стиска на „ОТКАЖИ“ 9. Бара во чантата ливче со …

Повеќе...

Маркетинг

На една забава гледаш прекрасна девојка, одиш на кај неа и и’ викаш: “Многу сум добар во кревет”. Тоа е директен маркетинг. На истата забава после некое време твојата пријателка оди кај неа и и’ вика: “Многу е добар во кревет”. Тоа е реклама. Го наоѓаш нејзиниот број и и’ …

Повеќе...

Магии

Tетоец бил у Индија за да научи да прае маѓие. Се вратил у Тетоо и пријателиве го натерале да покаже што научил. Почнал со првиот: – Затвори ги очите. У пустина си. Вручина е … – Чуеков почнал да се поти. “Глеаш оаза, а ти се причинуе. Овја почнал да …

Повеќе...

Што сакаат жените?!

ШТО САКААТ ЖЕНИТЕ? Ѝ даваш комплимент – не прифаќа. Не ѝ даваш – се лути. Ќе се согласиш – немаш карактер. Не се согласуваш – не ја разбираш. Ја бараш – досаден си. Не ја бараш – не ти е гајле за неа. Љубоморен си – лош карактер. Не си …

Повеќе...

Температурата во Битола

Прилепчанец се јавува кај братучедот во Битола. – Шопрајте бе? – Арно бе муце. – Море, колку е температурата во Битола? – Чекај да видам… -20. – А овде на телевизија кажаја дека било -40. – А бе то надвор можи. Јас за внатре ти кажвам дека е -20.

Повеќе...

Затвор

Цветко си збори сам на себе: – Не пиjам. – Не пушам. – Си легнувам во 10 вечер, а станувам во 6 сабајле. – Тивок сум, мирен и послушен… ама кога ќе излезам од затвор, се ќе се смени!

Повеќе...

Дегустатор

На оглас за дегустатор на вино се пријавил некој тежок пијаница. Директорот на фирмата сакал брзо да го откачи, па му дале чаша вино на пијаницата, да го оценат колкаво е неговото познавање. – Мускат, три години старо, стоено во челична бочва. Низок квалитет, но прифатлив. – ко од пушка …

Повеќе...