Цветко

Трпе и објаснува на Трпана како цела вечер со Цветко биле во кафана…
Трпана го слуша и ќути… И Цветко во плакарот ќути.

Обиди се со

Глас

– Докторе, жена ми ја боли грлото и го изгуби гласот, што да правам? – …