Пајак

Цветко и Трпе седат на кафе и прават муабет:
– Се плашиш ли од пајаци?
– Не, зошто?
– Па добро е тоа, затоа што еден само што ти ја дигна колата.

Обиди се со

Глас

– Докторе, жена ми ја боли грлото и го изгуби гласот, што да правам? – …