Дома / Вицови / Образованиe (страна 18)

Образованиe

Кец

Трпе: Професорке мислам дека не заслужувам кец по овој тест. Професорка: Се согласувам, ама тоа е најниската оценка што можам да ти ја дадам.

Повеќе...

Очигледно

Учителката поставува прашање кој знае да каже пример користејќи го зборот ОЧИГЛЕДНО!Се јавува Трпе и вели: татко ми е виолинист, мајка ми е пијанист, сестра ми пее во хор, јас чукам на дајре, очигледно ние сме музичко семејство!Се јавува Стевче и вели: татко ми е фудбалер, мајка ми ракометарка, јас …

Повеќе...

Факултетски човек

Млад човек е примен на работа во голем супермаркет и првиот ден го пречекува менаџерот, го поздравува срдечно и му вели:– Твојата прва задача денес ќе биде да го избришеш подот.– Ама јас сум факултетски образован.– Оф леле, извини. Дај ми ја метлата, јас ќе ти покажам како.

Повеќе...

Летен распуст

Учителката го прашува Мали Џокица како си поминал за летниот распуст.Џокица одговара:– Прво, јас не сум Џокица, јас сум Џорџ.– Како второ, за распустот бев во Америка и супер си поминав. Цело време се качував на веранда, па се симнував од веранда, па јадев, па пак се качував на веранда, …

Повеќе...

Голтка ипол

На испит на Медицински факултет, професорот ја прашува студентката.– Колку сперматозоиди има во тестисите на машки полов орган?По кратко размислување…– Пааа отприлика голтка, голтка ипол!!

Повеќе...