Лектор

Влегува лектор во сендвичара:
– Здраво ќе може еден хамбургер?
– Да, со све?
– Без “в”.

Обиди се со

Месеци

Учителот прашува: – Трпе, ајде наброи ги месеците во една година. – Јануари, февруари, карантин, …