Дома / Вицови / Образованиe (страна 4)

Образованиe

Обратно од смеење

Учителката ги прашува учениците што е обратно од смеење? Малиот Трпе одговара: “Секс!” – Е како бе секс, ај појасни? – Епа смеењето е ха ха ха, а сексот е ах ах ах…

Повеќе...

Бубалица

Двајца студенти од Факултет за физичка култура се возат во градски автобус. Покрај автобусот на тротоарот гледаат како трча еден нивни колега од факултет. Едниот студент му вика на другиот: – Види го бе, има научено.

Повеќе...

Чесност

Наставникот ги прашува учениците: – Кој од вас знае да ми посочи еден пример за долготрајност на чесноста ? Трпе крева рака: – Јас наставниче. Кога препишувам домашна, завршувам побрзо отколку кога ја пишувам домашната сам. Значи, чесноста трае подолго.

Повеќе...

Домашна задача

Трпе ја прашува наставничката: -Наставничке , ги прегледавте ли тестовите? Наставничката му одговара; – Па имам и друи ученици освен вас! – Наставничке, јас не ја напишав домашната работа! – Зошто Трпе ? – Па имам и други наставници освен вас…

Повеќе...

Испит

Студент на испит и професорот му вика ај едно лесно прашање за шестка – Колку лисја има оревот надвор? Студентот му вика: – Сто шеесет илјади и дваесет и три. Провесерот му вика: – Еее не зае*вај нема врска. Студентот му одговара: – Ако не ми верувате избројте.

Повеќе...

Екстрено тестирање

Трпе му вели на синот: – Сине ако на екстреното тестирање добиеш 5 те частам скара, а ако 1 заборави дека сум ти татко. Синот: – Добро, тато. Следниот ден Трпе го прашува синот: – Колку извади на естреното тестирање? Синот: – Кој си ти бе?

Повеќе...

Час по Богословија

На час по Богословија попот Толе ги прашува учениците: – Деца, дали знаете како настанале првите луѓе на земјата ?? Еден од учениците извикал: – Тоа го знаеме сите, но нас многу повеќе не интересира како од првите луѓе настанале сите други потоа.

Повеќе...