Дома / Вицови / Образованиe (страна 5)

Образованиe

Домашно

На час. Учителката ги проверува домашните: – Петар, зошто немаш домашно? – Вчера си ја повредив раката. – Седи, единица. А ти Марике? – Дедо ми се разболе. – Седи, единица. – А ти Tрпе? – Вчера брат ми се врати од затвор. – Се обидуваш да ме уплашиш, а? …

Повеќе...

Ластовички

Професор по биологија му објаснува на пријател : – Иако може да донесат птичји грип, ластовичките се всушност многу корисни птици. Ги јадат мувите. Пријателот „бледо“ го гледа и му враќа: – Глупости!!! Во зима нема ниту една мува, а кога ќе долетаат ластовичките – муви насекаде!

Повеќе...

Студенти

Си биле тројца студенти и умреле. Кога умреле отишле кај Св.Петар и тој му рекол на првиот: – Каде студираш? – Економски факултет. – Ааа тоа е лесно, ќе одиш во пеколот. Го прашува вториот: – Tи што студираш? – Медицина. – Ааа тоа е тешко ти ќе одиш во …

Повеќе...