Дома / Холовиц

Холовиц

Спор

Разговараат мајка и ќерка. – Ќерко, овој твојов маж, ми се чини ко ич да не се радува кога ќе дојдам на гости? – Ма не мајко, он е малку спор и така поспоро му доаѓа мислата. Знаеш колку се радува кога ќе си отидеш?!

Повеќе...

Поклон

Му се јавува чичкото на Трпе од Германија: – Кажи Трпе што сакаш чичо да ти купи од Германија?! – Може две јајца? – Што ќе ти се две јајца? – Да го комплетирам курот што ми го донесе минатиот пат!

Повеќе...

Последна Желба

Двајца осудени на смрт, пред да бидат погубени ги прашале дали имаат последна желба. Првиот од нив рекол: – Јас сакам уште еднаш да го слушнам последниот хит на Јелена Карлеуша. Вториот: – Мене ако може да ме стрелате прв!

Повеќе...

50 луѓе

Во една просторија има 50 луѓе. Двајца мислат само на секс, а останатите на храна. – Што е тоа? Свадба! Во една просторија има 50 луѓе. Двајца мислат само на јадење, а 48 на секс. – Што е тоа? Прослава од фирма! Во една просторија има 50 луѓе. Сите 50 …

Повеќе...