Дома / Холовиц (страна 3)

Холовиц

Пензија

Женската го носи својот дечко дома на ручек за прв пат. И дечкото му се обраќа на таткото на девојката: – Јас сум во врска со вашата ќерка веќе 5 години. – Е добро, и што сега, да не сакаш да ти дадам пензија?!

Повеќе...

Патики

Малиот Трпе му се фали на малиот Цветко: – Види, си купив нови патики! – Да? Колку ги зема? – 100 евра, оргинал. – А зошто пишува like наместо nike? – Па од facebook ги купив.

Повеќе...

Создавање

Кога Бог го создал магарето му рекол: – Ќе работиш од утро до вечер и ќе го носиш најголемиот товар на грбот. Ќе јадеш трева и нема да си многу паметно. Ќе живееш 50 години. Тогаш магарето му рекло: – 50 години таков живот е многу. Дај ми само 30 …

Повеќе...