Дома / Холовиц (страна 20)

Холовиц

Нова девојка

Цветко му се пофалил на Трпе: – Си фатив нова девојка и тоа пејачка. – И како е? – Како во црква, кога ќе запее цело маало се крсти! – Абе тебе како ти е со неа? – Мене како во пилана. – Како тоа како во пилана?! – Па …

Повеќе...

Документи

Полицаец застанува некое типче со БМВ: – Документите ќе ве молам. – Ти бе, знаеш ли кој ми е татко?! – Не знам, за тоа ќе си ја прашаш мајка ти, а мене ќе ми ги дадеш документите.

Повеќе...

Јадење

Доаѓа тештата на Трпе кај него на вечера. По некое време на маса и доаѓа малиот Трпе и ја прашува: – Бабо за кого јадеш ти? – Како за кого? За мене си јадам внучко. – Зошо тато вика дека јадеш за тројца!

Повеќе...