Дома / Холовиц (страна 10)

Холовиц

Корона

Во болница докторот му се обраќа на пациент: – Овие апчиња за лечење на Корона вирусот ќе мора да ги пиете до крајот на животот. – Ама докторе, сте ми дале рецепта само за една недела… – Е да де, што не е јасно?

Повеќе...

Бебе

Трпана бутка количка со бебе пред маало, ја среќава некоја комшивка: – Леле види го колку е слатко целото личи на татко му. Трпана се подзамислува и ја прашува: – Колку си сигурна дека ти личи на маж ми? Зошто бебето е на комшивката од трети!

Повеќе...

Рибар

Трпе гледа некој рибар на Вардар како лови риби и му проѓа: – Долго време рибарите? – Да, веќе дваесет години. – И не ви е досадно вака сам да седите до река? – Не! Секогаш се наоѓа по некоја будала што поставува глупи прашања.

Повеќе...

Страшен пајак

Си биле Брус Ли, Чак Норис и Драган Вучиќ се натпреваруваат кој ќе го избрка огромниот и страшен пајак од пештерата. Влегува Брус Ли, се слушаат гласни звуци, извици и Брус Ли излегува без рака, велејќи: – Ебате пајакот! Влегува Чак Норис, се слуша викање и Чак Норис се извлекува …

Повеќе...