Дома / Холовиц (страна 30)

Холовиц

Роботски муабет

Влегува еден човек во бар, каде наместо бармен стоел робот зад шанкот. Оди човекот на барот, а роботот го прашува: – Колкав е Вашиот IQ? -150 – рекол човекот. Роботот веднаш му налева 16-годишно виски и започнува разговор за глобалното затоплување, квантна механика, нанотехнологиите итн. Човекот бил многу импресиониран и …

Повеќе...

Медицина

Баба отишла на доктор и го потпрашува докторот: – Докторе да ви кажам нешто. Медицинава стварно напреднала многу со годините. Кога бев млада морав да се соблечам до пола за да ме прегледаат, сега доволно е да го исплазам јазикот.

Повеќе...

Детски додаток

Залетано влегува Трпе дома и задишан и вика на Трпана: – Жено,дали слушна? – Што? – Владата одлучила да дава детски додаток на сите семејства кои имат по пет деца. – Ама ние имамо само три. – Ќе ми простиш жено, ама ја малку ти бев неверен едно време и …

Повеќе...

Ананас

Учителката им вели на децата на напишат реченица во која ќе го употребат зборот „ананас“. Цветко: – Ананас е јужно овошје. Ана: – Ананас е многу сладок плод. Трпе: – Тато е алкохоличар и ги пие сите пари, а дојде зима… – Трпе, ти само глупости измислуваш! Каде е „ананас“ …

Повеќе...

Фрижидер

Трпана го прашува швалерот: – Драги, некогаш си поправал ли фрижидери? – Никогаш. – Веднаш почнувај, затоа што ја слушнав колата, маж ми се врати од службен пат!

Повеќе...

Пејачка

Цветко седи во ресторан. Го чека келнерот и го прашува: – Дали пејачката исполнува желби? – Да, господине. – Тогаш, речете и да замолчи!

Повеќе...