Дома / Вицови / Вести

Вести

Жеден Лавот шетал низ Афричката савана и здогледал мало езерце и среќен се наведнал да се напие. Од среќа му се кренал опашот.
Покрај езерото поминувало еден мајмун и го видел лавот натртен па му го опнал набрзина.
Лавот додека да се свести што го снашло, мајмунот успеал да избега.
Бегал мајмунот и налетал на еден шатор, набрзина се пресоблекол како човек и седнал да чита весник.
Лавот го стигнал, погледнал во шаторот и го видел мајмунот како човек што чита весник, па го прашал:
– Извинете, да не видовте еден мајмун како бега?
– Мислите на мајмнот што му го опна на лавот?!
– Леле, зарем одма во весник излезе!

Обиди се со

Чоколадо

Маж на каса во продавница: – Дајте ми едно чоколадо и десет презервативи. Касиерката: -За …