Дома / Вицови / Образованиe (страна 2)

Образованиe

Печурки

На час по биологија децата учеле за печурки и учителката ги прашува децата дали знат некои видови на печурки. Цветко: Лисичарка. Учителката: Браво Цветко, друг? Столе: Буковка. Учителката: Браво, друг. Трпе: Јас знам учителке, дупач! Учителката: Па добро бе Трпе, каде имаш видено таква печурка, како не ти е срам? …

Повеќе...

Професија

Учителката ги прашува децата што би сакале да бидат кога ќе пораснат: – Трпе ти што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш? – Јас учителке сакам да бидам успешен и на жена ми да и купам јахта, дијаманти, замок, ферари… – Браво Трпе, убаво. А ти Цветко? – Јас учителке …

Повеќе...

Пенкало

Во училиште, учениците прават тест, наставничката го прашува малиот Трпе: – Трпе зошто не пишуваш? – Го изгубив пенкалото. – Зошто не му кажа на татко ти? – Да бе, не сум луд. Пред 2 недели ќе ја убиеше сестра ми дека изгубила некаков циклус…

Повеќе...

Лага

Учителката ги прашува учениците; – Кога ќе кажам: “Јас бев убава”, тоа е минато време, a кога ќе кажам: “Јас сум убава”, што е тоа? Малиот Трпе крева рака и одговара: – Тоа е лага учителке!

Повеќе...

Возбуда

За време на лекција во петто одделение, наставникот ги прашува учениците: – Деца, што е тоа што најмногу го возбудува човекот? Од првиот ред крева рака Трпе: – Ништо не може повеќе да возбуди човек од глетката на гола жена! – Трпе, марш надвор од час и да му кажеш …

Повеќе...

Час

Професор на својот час истакнува неколку статистички податоци: – Според најновите статистики 47% од жените, сакаат секојдневен секс, дури 70% го обожаваат оралниот секс, околу 40% ги изневеруваат своите мажи, 80% имаат по најмалку 2-3 омилени пози… На ова студент од последните клупи довикува: – Што ќе ни се овие …

Повеќе...

Есеј

Испит на фолозофски факултет. Есеј со што е можно помалку зборови кој ќе содржи: религија, секс, тајна. Есејот што добил 10-ка гласи: Боже, трудна сум, бар да знаев чие е дететo!

Повеќе...

Разлика

Го прашува учителката малиот Трпе: – Која е разликата помеѓу мажите и жените? Малиот Трпе одговара: – Па учителке, кој број на чевли носите вие? – 38. – А вашиот маж? – 44. – Ете, разликата е меѓу нозете.

Повеќе...

Трпение

Професорот им објаснува на учениците дека секогаш треба добро да се промисли пред нешто да се каже. – Ако е нешто важно и сериозно, подобро да изброите до 100 пред тоа да го кажете. По некое време, професорот забележал како во целото оделение децата мрдаат со усните се побргу и …

Повеќе...

Шест единици

Трпе се прибира дома после училиште. Татко му го прашува: – Какви ти се оценките на училиште? – Па, тато… – Кажи бе! – Паааа… Имам шест единици… – КОЛКУ?!?! – Шест… – По што ти е првата единица? – По француски… – Абе, магаре – зошто имаш единица по …

Повеќе...

Прв ден на училиште

Трпана го спрема малиот трпе за првиот ден на училиште: – Слушај сега Трпе, немој да не срамиш на училиште! Кога ќе те праша учителката како се викаш ти ќе и одговориш Трпе, кога ќе те праша колку години имаш ти ќе и кажеш седум и кога ќе те праша …

Повеќе...