Пенкало

Во училиште, учениците прават тест, наставничката го прашува малиот Трпе:
– Трпе зошто не пишуваш?
– Го изгубив пенкалото.
– Зошто не му кажа на татко ти?
– Да бе, не сум луд. Пред 2 недели ќе ја убиеше сестра ми дека изгубила некаков циклус…

Обиди се со

Наставничка

Разговараат Трпе со син му: – Сине, ти се допаѓа ли новата наставничка? – Ми …