Печурки

На час по биологија децата учеле за печурки и учителката ги прашува децата дали знат некои видови на печурки.
Цветко: Лисичарка.
Учителката: Браво Цветко, друг?
Столе: Буковка.
Учителката: Браво, друг.
Трпе: Јас знам учителке, дупач!
Учителката: Па добро бе Трпе, каде имаш видено таква печурка, како не ти е срам?
Трпе: Па мајка ми и комшивката одат по печурки стално, а комшивката и вели на мајка ми ајде да одиме по печурки, може ќе најдеме некој дупач!

Обиди се со

Мислење

Трпе оди на доктор: – Што си таков во окото потечен бе? – Од многу …