Сметка

Оди плавуша во банка:
– Сакам да отворам заедничка сметка.
– Со кого?
– Не ми е битно со кого, најдете некој кој што има пари!

Обиди се со

Глупост

Дедото му вка на зетот: – Епа зете, сега откако се ожени гледај да не …