Домашна

Наставничката во школо го прашува малиот Трпе:
– Трпе зошто немаш домашна?!
– Не сме ја свариле уште наставничке! Викендов ќе биде готова, колку литри сакате?

Обиди се со

Поклон

Му се јавува чичкото на Трпе од Германија: – Кажи Трпе што сакаш чичо да …