Дома / Вицови / Наркоман и златна рипка

Наркоман и златна рипка

Наркоман фаќа златната риба:
– Ќе ти исполнам три желби ако ме пуштиш. Која ти е првата?
– Сакам да направиш две линии и заедно да ги ишмркаме!
Рибата направила две линии и заедно со наркоманот ги ишмркале.
– Добро, кажи ми ја втората желба.
– Дај по уште две линии за двајцата.
Пак ги шмркаат.
– Имаш уште една желба.
– Па… ајде дај уште две линии…
Ги шмркаат и тие линии, седат 5 минути и рибата му вика:
– Ајде, ајде, дај уште една желба!

Обиди се со

Заем

Трпе му вели на Цветко: – Цветко, дај ми 100 евра на заем, многу ми …