Дома / Вицови / Виц на денот / Попска желба

Попска желба

Фаќа поп златна рипка и оваа му вика:
– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам 2 желби!
– Првата желба ми е: да не бидам повеќе поп!
Во истиот момент рипката му ја зема мантијата и Библијата, ги фрла во вода, и му вика:
– Добро, не си веќе поп. Која е втората желба?
– Сакам да имам скап џип, многу пари, ништо да не работам, само да уживам…
Рипката, ги зема мантијата и Библијата, му ги враќа и му вика:
– Абе ти, се зезаш ли со мене!?

Обиди се со

Затвор

Трпана оди кај Трпе кој се наоѓа во затвор. Потоа оди кај началникот: – Дали …