Дома / Вицови / Плата

Плата

Отишол Трпе на некоја фарма да бара работа и им рекол:
– Сакам плата 25000 денари.
Директорот:
– Ама тука сите Имаат околу 15-16000.
– Јас сум посебен, го разбирам јазикот на животните.
Отишле кај свињите, и директорот прашал што зборат:
– Еве оваа вика дека родила 5 прасиња, а вие и шефот на смена сте пријавиле 3 и по едно сте си земале за дома.
Потоа отишле кај кравите, некоја замукала и директорот прашал:
– Што рече?
– Рече дека дава секој ден по 10 литра млеко, а вие сте пријавувале по 5, а другото сте си го делеле со шефот.
Во тој момент поминало едно стадо овци и почнале да блеат, а директорот рекол:
– Добро, добро имаш 25000 денари плата, не ги слушај овците, тогаш бевме пијани со шефот.

Обиди се со

Чоколадо

Маж на каса во продавница: – Дајте ми едно чоколадо и десет презервативи. Касиерката: -За …